Blog

Tips om problemen op te lossen

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 24 augustus 2014 in de categorie Productiviteit
Tags: tips, problemen

Het probleem met het probleem is dat we niet actief op zoek gaan naar een oplossing, waardoor we vastzitten. In plaats daarvan bedenken redenen waarom de zaken zijn zoals ze nu zijn en we berusten in de situatie. Nochtans zijn er alternatieven om een oplossing voor het probleem te vinden. 

Lees meer

do or not do...

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 17 augustus 2014 in de categorie Gewoonten
Tags: NOT TO DO

Stel je eens voor: je hebt een goede todo lijst. Je houdt je behoorlijk goed aan je lijst. En toch heb je nog steeds veel te veel te doen. Er is gewoon fysiek te weinig tijd om alles te doen wat er op je lijst staat.

Lees meer

De draad weer oppikken na vakantie doe je best zo

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 03 augustus 2014 in de categorie Prioriteit
Tags: tips, todo lijst

De vakantie is net achter de rug en je staat voor een berg werk. Je was drie weken en een beetje niet op je kantoor. En ook de digitale deur had je stevig achter je dichtgetrokken.

Je deed je mailbox niet open tijdens je vakantie, hoewel dat heel verleidelijk was. En nu ben je bang dat je mailbox zal exploderen wanneer je al die mails zal binnenhalen.

Lees meer

Hoe kleine gewoontes een wereld van verschil maken

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 27 juli 2014 in de categorie Gewoonten
Tags: tips, leren

Het grootste deel van de deelnemers aan de workshop Master Your Todo list hebben geen moeite met de ExtraTijds-methode zelf. Iedereen begrijpt de methode. Iedereen (of toch bijna iedereen) is er enthousiast over en is vastbesloten om deze methode te implementeren.

Dat valt echter niet altijd mee. Net als met alle gewoonte veranderingen, is het af en behoorlijk moeilijk om andere dingen te doen dan we gewoon zijn. Ons gedrag bijsturen, is niet onze grootste vaardigheid.

Lees meer

World Domination en een Remarkable Life

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 20 juli 2014 in de categorie Event
Tags: inspiratie, kennis

Hoeveel kilometers moet je reizen om geïnspireerd te worden?

Geen natuurlijk. Je kan altijd een goed boek vast nemen. (in mijn Goodreads zitten behoorlijk wat inspiratie)

Het zijn 8199 kilometers van Everbeek naar Portland. En alle kilometers waren het waard om World Domination Summit bij te wonen.

Lees meer

Kan jij de volgende epische combinatie goed maken?

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 13 juli 2014 in de categorie Doelstellingen
Tags: tips, doelen

Heb je ook het idee dat je de operationele, dagdagelijkse activiteiten behoorlijk onder controle hebt? En toch je doelen niet haalt?

Wanneer je terugkijkt bij het einde van je maand, trimester of  jaar heb je heel wat projecten afgewerkt. Het lijstje van afgewerkte projecten is behoorlijk groot en daar kan je fier op zijn.

En toch heb je een aantal van je doelen niet gehaald. Dat knaagt.

Lees meer

Win kostbare tijd met deze eenvoudige office tip

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 29 juni 2014 in de categorie Productiviteit
Tags: tips, leren

Ken je “knippen en plakken”? Of “Copy-Paste”?

Tuurlijk! Het is één van de meest gebruikte shortcuts voor een kenniswerker: je gaat toch niet nodeloos tekst opnieuw typen indien je bestaande tekst kan hergebruiken?

Maar ben je je ook bewust van de rompslomp om iets opnieuw te knippen wat je tien minuten geleden al eens knipte? Dat is niet handig. En het is tijdsverlies.

Lees meer

Aandacht voor je aandacht

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 22 juni 2014 in de categorie Aandacht
Tags: tips, inzichten

Krijg jij het ook zo op je heupen, wanneer je gesprekspartner midden in een gesprek opeens zijn telefoon grijpt om een sms te checken?

Pizzeled noemt dokter Hallowel het. Een samentrekking tussen "pissed off" en "puzzeled". Je bent kwaad en je bent verbaasd tegelijkertijd. Je krijgt het idee dat er op dat moment  iets of iemand belangrijker is dan jij.

Lees meer