Blog

Succes zit in je done lijst

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 14 september 2014 in de categorie Succes.

Vraag jij je aan het eind van de dag weleens af: "Wat heb ik nu eigenlijk gedaan vandaag?". Dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Je hbt het idee dat je niets bent opgeschoten en toch heb je hard gewerkt. Een Done-lijst kan een geweldige hulp zijn. Het werkt motiverend en zet aan om meer acties te doen. 

Lees meer

Tips die helpen bij perfectionisme

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 07 september 2014 in de categorie Lifehacking
Tags: tips, perfectionisme

Perfectionisme kan in bepaalde gevallen voordelen opleveren. Vaak echter speelt een ver doorgedreven perfectionisme niet in ons voordeel. En vertrouw me, we zijn er allemaal wel eens het slachtoffer van. Lees hier een aantal tips die helpen om uitstelgedrag en perfectionisme binnen de perken te houden. 

Lees meer

Hoe je bulletproof wordt op kantoor

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 31 augustus 2014 in de categorie Time management.

Overkomt het je wel eens dat een extra opdracht je compleet uit je balans brengt? Het is zelfs niet zoveel extra werk. Het is de druppel die je emmer doet overlopen. De Engelse uitdrukking is plastischer.  Het spreekt meer tot de verbeelding :  "De laatste strohalm breekt de rug van de kameel". De last wordt teveel door het laatste kleine stukje en je verliest je cool.

Lees meer

Tips om problemen op te lossen

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 24 augustus 2014 in de categorie Productiviteit
Tags: tips, problemen

Het probleem met het probleem is dat we niet actief op zoek gaan naar een oplossing, waardoor we vastzitten. In plaats daarvan bedenken redenen waarom de zaken zijn zoals ze nu zijn en we berusten in de situatie. Nochtans zijn er alternatieven om een oplossing voor het probleem te vinden. 

Lees meer

do or not do...

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 17 augustus 2014 in de categorie Gewoonten
Tags: NOT TO DO

Stel je eens voor: je hebt een goede todo lijst. Je houdt je behoorlijk goed aan je lijst. En toch heb je nog steeds veel te veel te doen. Er is gewoon fysiek te weinig tijd om alles te doen wat er op je lijst staat.

Lees meer

De draad weer oppikken na vakantie doe je best zo

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 03 augustus 2014 in de categorie Prioriteit
Tags: tips, todo lijst

De vakantie is net achter de rug en je staat voor een berg werk. Je was drie weken en een beetje niet op je kantoor. En ook de digitale deur had je stevig achter je dichtgetrokken.

Je deed je mailbox niet open tijdens je vakantie, hoewel dat heel verleidelijk was. En nu ben je bang dat je mailbox zal exploderen wanneer je al die mails zal binnenhalen.

Lees meer

Hoe kleine gewoontes een wereld van verschil maken

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 27 juli 2014 in de categorie Gewoonten
Tags: tips, leren

Het grootste deel van de deelnemers aan de workshop Master Your Todo list hebben geen moeite met de ExtraTijds-methode zelf. Iedereen begrijpt de methode. Iedereen (of toch bijna iedereen) is er enthousiast over en is vastbesloten om deze methode te implementeren.

Dat valt echter niet altijd mee. Net als met alle gewoonte veranderingen, is het af en behoorlijk moeilijk om andere dingen te doen dan we gewoon zijn. Ons gedrag bijsturen, is niet onze grootste vaardigheid.

Lees meer

World Domination en een Remarkable Life

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 20 juli 2014 in de categorie Event
Tags: inspiratie, kennis

Hoeveel kilometers moet je reizen om geïnspireerd te worden?

Geen natuurlijk. Je kan altijd een goed boek vast nemen. (in mijn Goodreads zitten behoorlijk wat inspiratie)

Het zijn 8199 kilometers van Everbeek naar Portland. En alle kilometers waren het waard om World Domination Summit bij te wonen.

Lees meer

Kan jij de volgende epische combinatie goed maken?

Geschreven door Johan D'Haeseleer op 13 juli 2014 in de categorie Doelstellingen
Tags: tips, doelen

Heb je ook het idee dat je de operationele, dagdagelijkse activiteiten behoorlijk onder controle hebt? En toch je doelen niet haalt?

Wanneer je terugkijkt bij het einde van je maand, trimester of  jaar heb je heel wat projecten afgewerkt. Het lijstje van afgewerkte projecten is behoorlijk groot en daar kan je fier op zijn.

En toch heb je een aantal van je doelen niet gehaald. Dat knaagt.

Lees meer